Primària: 3r, 4t, 5è i 6è.
Still no participant
Still no reviews
Primària: 3r, 4t, 5è i 6è.
Els conflictes formen part de la nostra vida. Totes les persones els vivim i els hem de resoldre, dels més simples i quotidians que vivienciem amb la família o a l’escola, o de més intangibles, com és una guerra. Hi ha eines que ens poden ajudar a entendre’ls i resoldre’ls?
ESTRUCTURA DE L’ACTIVITAT: El taller té una durada de 3 sessions d’1.5h de durada cadascuna, i està dinamitzat per personal de l’Escola de Cultura de Pau. Les dues primeres sessions s’adrecen a l’alumnat de Cicle Mitjà i Superior de Primària, i la tercera sessió s’adreça al professorat que acompanya aquests grups d’alumnes, així com a la resta del claustre de professorat que hi estigui interessat (coordinació de cicle, coordinació pedagògica, direcció, cap d’estudis, etc).
2 Sessions amb l’alumnat: En les dues primeres sessions es treballarà amb l’alumnat a través del joc i d’exercicis pràctics amb l’objectiu d’oferir una pauta bàsica per a la resolució de conflictes, element clau per fomentar una cultura de pau a la nostra aula, escola i societat. Es treballarà especialment:
1 Sessió amb el professorat: La tercera sessió, adreçada a professorat i claustre, té per objectiu oferir recursos per recolzar l’aprenentatge de la Cultura de Pau a les aules i entendre els conflictes com a oportunitats d’aprofundiment.
Es proposa una trobada presencial d’una hora i mitja, adreçada al professorat dels grups que han fet el taller i també a aquells/es docents que el centre desitgi (el format s’intentarà ajustar a la disponibilitat i interès de cada centre ).
En aquesta sessió es treballa amb tres objectius:
El taller es treballa a través de metodologia socioafectiva que integra la reflexió, el cos i les emocions a l’aula. Es treballa amb eines de l’Educació per la Pau, les Arts Escèniques i el Teatre de les Oprimides. Posant èmfasi en dinàmiques que treballin l’escala de Provenció.
S’aborden aquestes qüestions amb els referents teòrico-pràctics següents: web l’escala de provenció i guia pedagògica, guia pedagògica “Discrepància benvinguda” elaborada per l’Escola de Cultura de Pau de la UAB i el seu banc de recursos d’Educació per la Pau. La guia de competències bàsiques creada per EduAlter i ECP. La guia de metodologies alliberadores i emancipadores creada per DESOS Opció Solidaria. La biblioteca de conceptes de la Universitat Internacionals de la Pau https://www.youtube.com/watch?v=75okbzSfvjI. S’estructura la sessió amb visionat de vídeos, dinàmiques vivencials i moments de debat i d’explicació.
Es faran arribar aquest materials al professorat.
Cal la presència del professorat.
Cal que facis la demanda formal de l’activitat a través del formulari “Sol·licitar l’activitat” que trobaràs en aquesta pàgina. Si necessites més informació o concretar detalls et pots posar en contacte amb Alba Simarro per telèfon al 93 635 12 00 ext. 3225 o bé pel correu asimarro@santboi.cat
3 Sessions d’1.5h, dates i horari a concretar amb el centre. Es recomana 1 sessió per setmana.
Unitat de Cooperació, Solidaritat i Pau - Pla Municipal d'Educació i Formació per a la Solidaritat i Escola de Cultura de Pau
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean egestas magna at porttitor vehicula.
Nivell : c. Primària |
|
Competència : Competències Socials i Cíviques |
|
Cost : Gratuït |